Εκτύπωση

Στα δύσκολα και στα εύκολα του Σπάρτακου είναι και ο Πολύδωρος

Δεν χαίρει της εκτίμησης μόνον και μόνον διότι είναι από τις λίγες παλιές ομάδες που κατάφεραν να παραμείνουν στο χώρο, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο που προέκυπτε, αλλά κυρίως για το σεβασμό που έχει δώσει σαν ομάδα και σαν πρόσωπα που  την αποτελούν. Και σήμερα ο Σπάρτακος Γουδίου, απολαμβάνει  αυτή την «ιδιαίτερη μεταχείριση», για έναν και μόνον λόγο, διότι  όλοι όσοι ανέλαβαν  το ρόλο της εκπροσώπησης της ομάδος ήταν πρόσωπα που είχαν να προσφέρουν ευγένεια,  καλή συμπεριφορά και έβαλαν τα δυνατά τους, ώστε αυτό τον… άχαρο ρόλο του εκπροσώπου να τον μετατρέψουν σε πιο δημιουργικό.  Κι ένας από αυτούς που έπαιξαν και συνεχίζει να παίζει το ρόλο αυτό είναι και ο Χρήστος Πολύδωρος. ΄Ένα πρόσωπο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της ομάδος στις αρχές του Καλοκαιριου του 1991, όταν η παρέα των συμμαθητών και φίλων στο Γουδή αποφάσισαν να ιδρύσουν μια ομάδα, που πρωτίστως θα ικανοποιούσε το μεγάλο πάθος τους που ήταν το ποδόσφαιρο.  Έτσι μαζί με τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο και τον  Βαγγέλη Ξένο, ήταν οι πρώτοι… «παράγοντες» που ιδρύουν τον Σπάρτακο, μια ομάδα που στην πορεία θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ανεξάρτητο ποδόσφαιρο της  χώρας, όπως θα δούμε και στη συνέχεια. Τα πρώτα παιχνίδια του Σπάρτακου δόθηκαν στο… τσιμεντένιο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης, με αντιπάλους αντίστοιχες ομάδες, αποτελούμενες από  φοιτητές. Στη συνέχεια και το 1992, συμμετέχει στο  «τουρνουά του Ασημόπουλου», που όμως δεν ικανοποιούσε. Ώσπου με προτροπή του Γιώργου Παπαηλιού και του Κώστα Δαλιούρη, η ομάδα το 1995, δηλώνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Ένωσης και από τότε μέχρι και σήμερα συμμετέχει ανελλιπώς!  Κάποια προβλήματα οικογενειακής φύσεως, δεν επιτρέπουν στον Πολύδωρο να είναι παρών κιέτσι την πρωτοβουλία της εκπροσώπησης αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπηλιού με τον Σωτήρη Χασάπη. Ο τελευταίος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στα δύσκολα χρόνια του Σπάρτακου και το επιβεβαιώνει και ο ίδιος  ο Πολύδωρος.

-Πρέπει να επισημάνω πως σπουδαίο ρόλο στη διατήρηση της ομάδος και όχι στη διάλυσή της, όταν στην πορεία υπήρξαν κάποια προβλήματα έπαιξε ο Σωτήρης Χασάπης. Έβαλε πλάτη όποτε και όταν χρειάστηκε και μάλιστα σε περιόδους που τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Γι αυτό και όλοι εμείς του χρωστάμε ευγνωμοσύνη για αυτό που μας προσέφερε και κυρίως με τηνπροσωπική του υποστήριξη δεν διαλύθηκε η ομάδα μας.

- Πιστεύεις πως αν δεν ήταν ο Σωτήρης θα είχε διαλυθεί;

- Ναι και είναι αλήθεια. Πρόκειται για έναν πραγματικό φίλο που στήριξε και τίμησε την παρέα μας. Ήταν εκείνος που μας επιτρέπει σήμερα να βρισκόμαστε στις εγκαταστάσεις της Βάρης και να συνεχίζουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Τον θεωρώ ψυχή της ομάδος και απέδειξε πως  είναι ένας  από τους λίγους που την αγαπούν υπερβολικά.

-Λες να παίζουμε… Εσύ έχεις παίξει ποτέ;

- Δυστυχώς ένας σοβαρός τραυματισμός που είχα στο γόνατο, όταν ήμουν μικρός, στάθηκε αιτία ώστε να μην καταφέρω στη συνέχεια και υπο το φόβο της υποτροπής κι ενός πιθανότατα νέου τραυματισμού να αγωνιστώ, αν και θα το ήθελα πολύ

- Πόσο δύσκολος ή εύκολος είναι ο ρόλος του εκπροσώπου;

-Μόνον… δύσκολος!  Όποιος δεν έχει κάνει εκπρόσωπος και δεν έχει αναλάβει την ευθύνη αυτή δεν θα καταλάβει ποτέ την αγωνία και το άγχος που υπάρχει, όταν στην πλάτη σου φορτώνονται όλα! Και κυρίως για να καταφέρεις θα πρέπει να έχει συχνή επαφή και επικοινωνία με όλα τα παιδιά και κυρίως να κάνεις καλή διαχείριση όλων. Αυτό έκανα κι εγώ, με συνέπεια από τότε που έχω αναλάβει τα ηνία της ομάδος, όλα να κυλούν ρολόι.

- Τι είναι αυτό που σας δένει σαν ομάδα;

- Η ιστορία της! Όσο κι αν αυτό φαίνεται κάπως παράξενο, αποτελεί μια μεγάλη αλήθεια για όλους μας. Όλα τα παιδιά παλιά και νέα, θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησε το 1991, με όποιο κόστος και αν σημαίνει. Άλλωστε έχει δημιουργηθεί και μια καλη χημεία μεταξύ όλων μας που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε πως πολύ δύσκολα θα διαλυθεί αυτή η ωραία παρέα.

- Επειδή είσαι από τους παλιούς και πιο συνεπείς εκπροσώπους των ομάδων, με το χέρι στην  καρδιά, πες μου , ποιοι είναι οι λόγοι που σας κρατάνε στο πρωτάθλημα της Ένωσης;

- Είναι πολλοι. Ο πρώτος και ο πιο βασικός είναι  οι καλές σχέσεις που έχουμε δημιουργήσει με τους διοργανωτές τόσο με τον κ. Γιώργο Πλουσή όσο και με τον Χάρη Πλουσή. Είναι συνεργάσιμοι καιπάντα κοιτάζουν για το καλό της Ένωσης. Παράλληλα πως όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργηθεί μια οικειότητα μεταξύ των εκπροσώπων και των παικτών των άλλων ομάδων, που πράγματι  μας έλκει και μας κάνει να αναζητούμε εναγωνίως το επόμενο παιχνίδι, ώστε να βρεθούμε και πάλι μαζί. Και τέλος το σταθερό μέρος, η ασφάλεια των αγώνων, η διαιτησία, ο γιατρός και το άριστο περιβάλλον. Όλα αυτά μας κάνουν να ξεπερνάμε το μεγάλο πρόβλημα που είναι η απόσταση και να υποστηρίζουμε πιστεύω το καλύτερο πρωτάθλημα ανεξαρτήτων ομάδων της χώρας μας.

- Δηλαδή είσαι κι εσύ υποστηρικτής όλων όσοι λένε πως το πρωτάθλημα της Ένωσης είναι το καλύτερο;

- Μα φυσικά και όχι μόνον, αλλά το δείχνουμε και με τη συνεχή μας παρουσία όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν επιδέχεται και κάποιες βελτιώσεις, όπως είναι το θέμα των διαιτητών, που υπάρχει η δυνατότητα εκ μέρους των διοργανωτών να έρθουν κι άλλοι διαιτητές που έχουν αγωνιστεί στα επίσημα πρωταθλήματα, όπως ήδη έχουν γίνει.  Ενώ και κάποιες βελτιώσεις στις γηπεδικές εγκαταστάσεις και όχι μόνον, σιγουρα θα έκαναν ακόμη πιο προκλητική τη συμμετοχή και άλλων ομάδων.

 

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως το 2006-07 η ομάδα ανεβαίνει από τη Β’ κατηγορία στην Α’, ενώ το 2010 κατακτά το κύπελλο της Ένωσης, όντας η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα.