Εκτύπωση

Σύρος: Την ομάδα υποστηρίζουν όσοι την αγαπούν

Το  ανεξάρτητο  ποδόσφαιρο έχει πολλές  ιδιορρυθμίες γι αυτό και είναι υπέροχο. Διαφέρει  σε πολλά και  κυρίως  διαφέρει γιατί είναι για μερακλήδες. Γιατί τα  πρόσωπα που το λατρεύουν ,  προσφέρουν ΜΟΝΟ.  Για να παίξεις μπάλα δεν χρειάζεται  μόνον να την αγαπήσεις , αλλά και στην περίπτωση  αυτή  θα πρέπει να βρεις και την κατάλληλα παρέα. Δηλαδή εκείνοι που την αποτελούν  να  έχουν τους ίδιους στόχους με σένα και να μπορούν να έχουν διάθεση  και διάρκεια. Σ αυτές είναι πάνω – κάτω  τις  σκέψεις συμφωνεί και ο Σπύρος  Σύρος που είναι ένας εκ των ιδρυτών του Ηφαίστου Παητσίων.

-Υπάρχει διαφορά του ανεξάρτητου  από το επίσημο πρωτάθλημα;

- Σε πολλά σημεία. Και δεν το λέω απλά για να  γίνεται κουβέντα, αλλά για όσους πραγματικά έχουν ζήσει το χώρο του ανεξάρτητου  που σε  όλες τις πτυχές του,  μπορούν να καταλάβουν γιατί το λέω.  Και δεν μιλώ για κάποιον που έρχεται για να παίξει  ένα παιχνίδι και να φύγει, αλλά η αναφορά μου  γίνεται σε  όλους εκείνους που προσπαθούμε κάθε μέρα να διατηρήσουμε  τις  ομάδες μας και κυρίως να τις κρατήσουμε εν ζωή.

-Πόσο δύσκολα είναι αυτό το εγχείρημα;

-  Πολύ δύσκολο. Περίπλοκο θα έλεγα, διότι  όλοι  παρατηρούν μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο   στο γήπεδο αλλά   κανείς δεν σκέπτεται  πως και με ποιο  τρόπο γίνεται αυτό.  Όλα έχουν μια ωραία αρχή, όπου η υπόσχεση για παρουσία στα ποδοσφαιρικά ραντεβού θα είναι αιώνια, αλλά στην πορεία  συμβαίνουν πολλά που δυστυχώς ανατρέπουν αυτές τις  ισορροπίες και η ομάδα αρχίζει σιγά – σιγά να διαλύεται. Και όταν δεν θα  υπάρχουν  οι κατάλληλοι  άνθρωποι , τοτε   αυτονόητα   υπάρχει  περίπτωση  ακόμη και να διαλυθεί.

-Τα τελευταία χρόνια  υπάρχει ένα ζήτημα με τους  παίκτες και τη συμπλήρωση του ρόστερ των ομάδων. Πως το αντιμετωπίζεται σαν ομάδα;

-Ναι είναι αλήθεια πως η απουσία νέων παιδιών που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, μας προβληματίζει έντονα. Κάνουμε πολλές προσπάθειες ώστε να  έρθουν νέοι παίκτες που θα μας πλαισιώσουν και οι οποίοι  σιγά – σιγά θα μας αντικαταστήσουν. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι  εύκολα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα προσπαθήσουμε  και δεν θα «ψάξουμε» να  βρούμε  τους κατάλληλους .  Προς το  παρών στην ομάδα  βρίσκονται παιδιά που την αγαπούν και θέλουν να βρίσκεται όσο πιο  ψηλά γίνεται στη συνείδηση και στο βαθμολογικό πίνακα.

-Ο στόχος  της φετινής χρονιάς  ποιος είναι  ;

- Θέλω  πρωτίστως  να βλέπω  σε κάθε παιχνίδι   όλα τα παιδιά  να έρχονται  στο γήπεδο και όλοι μαζί να βρισκόμαστε και  να προσπαθούμε  να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές μας ενδιαφέρει  το αποτέλεσμα κάποιες  όχι. Σε γενικές  γραμμές   εκείνο που  μας ενδιαφέρει να αρχίζει και να λήγει ένας αγώνας  χωρίς τραυματισμούς. Διότι  οι περισσότεροι  δουλεύουμε  την επόμενη μέρα κι αυτό θα πρέπει όλοι όσοι αγωνιζόμαστε στο  πρωτάθλημα της  Ένωση να το προσέχουμε  σαν τα μάτια μας. Κι εδώ θα πρέπει να πω, πως  η Ένωση πραγματοποιεί το καλύτερο και το πιο ποιοτικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη χώρα μας .  Ο πρόεδρος της κ. Γιώργος Πλουσής και όλοι οι συνεργάτες του,  έχουν  κατορθώσει  όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια και με σεβασμό προς όλους , να  δημιουργήσει  ένα πρωτάθλημα το οποίο  η φήμη του έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της Αθήνας.  Γι αυτό κι εμείς το υποστηρίζουμε ως ομάδα, όλα αυτά τα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ήφαιστος  Πατησίων που σήμερα αγωνίζεται στη Β1 Κατηγορία και μάλιστα καταλαμβάνει την 3η θέση, δημιουργήθηκε από το ΤΑΕ KWON DO Καισαριανής, όταν ο Σπύρος Σύρος  με τον Βασίλη Οικονόμου, θέλησαν να κάνουν τη δική τους ομάδα.