Από το ποδόσφαιρο στην πολιτική ο Τάκης Φύσσας

Μετά τη μεγάλη του επιτυχία ως ποδοσφαιριστής, που κατάκτησε τα πάντα, ο Τάκης Φύσσας, ξεκινά για άλλη μια κατάκτηση. Αυτή τη φορά έχει βάλει στόχο να κατακτήσει και την πολιτική, αλλά και την καρδιά του Ελληνα ψηφοφόρου. Η προσέγγιση που του έγινε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και ο τρόπος που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ , προκειμένου να τον πείσει να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του κόμματός του , έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του βετεράνου διεθνή, στο να πει το ναι. Ο ίδιος ώριμος όσο ποτέ και κυρίως έτοιμος να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση , ήδη δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει στον Ανατολικό Τομέα της Αττικής, όπου θα είναι υποψήφιος. Και μπορεί να τα καταφέρει, διότι με κινήσεις, αλλά και επιλογές που κάνει , δείχνει πως μπορεί να πάνε όλα καλά. Πρόσφατα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Βάρης, όπου εκεί φιλοξενείται το μεγαλύτερο τουρνουά ανεξαρτήτων ομάδων, στο οποίο συμμετέχουν πάνω 2.000 ποδοσφαιριστές από όλες τις γειτονιές της Αθήνας και το οποίο διοργανώνει η Ένωση με πρόεδρο τον Γιώργο Πλουσή. Ο Φύσσας, από την πρώτη στιγμή έδειξε το προσωπικό του ενδιαφέρον , για το χώρο και μάλιστα δεν έκρυψε το θαυμασμό του, όταν πληροφορήθηκε για το πρωτάθλημα. Και βεβαίως η πρώτη ερώτηση είναι ανάλογη.
-Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να συναντήσω αυτή την υπέροχη εικόνα . Είχα ακούσει για το ανεξάρτητο ποδόσφαιρο και για τη μαγεία του. Είναι όντως ένας χώρος, όπου το ποδόσφαιρο λατρεύεται . Τώρα που μου δόθηκε η ευκαιρία, τολμώ να πω, πως έχω μείνει άφωνος. Το θέαμα είναι ποιοτικό και κυρίως εκείνο που με εντυπωσίασε ήταν η άριστη οργάνωση και το πάθος αυτών των παιδιών που έπαιζαν μπάλα.
-Η επόμενη ερώτηση έχει να κάνει με την επιλογή σου, να μπεις στα μονοπάτια της πολιτικής. Πως έγινε το πρώτο βήμα;
-Σημαντικό ρόλο έπαιξε η προσέγγιση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και ο τρόπος του. Μου έδειξε από την πρώτη στιγμή, πως με θέλει δίπλα και κοντά του να δώσουμε τη μάχη, στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η χώρα μας. Κι εγώ είμαι έτοιμος από κάθε άποψη να προσφέρω. Μάλιστα αισθάνομαι και τυχερός, διότι αυτή η χρονική στιγμή είναι η καλύτερη για μένα. Διότι νιώθω κατασταλαγμένος, ώριμος, γεματος εμπειρίες που μπορώ να χρησιμοποίησω προς όφελος των συμπολιτών μου και της περιφέρειάς μου.
-Πιστεύεις πως αυτή η πολιτική μάχη είναι εφάμιλλη της ποδοσφαιρικής;
-Δεν τα το έλεγα ακριβώς έτσι. Όμως εκείνο που μπορώ μετά βεβαιώτητος να πω, πως στη ζωή μου πάντα ήμουν μάχιμος και πάντα πάλευα για έναν στόχο και για ένα σχέδιο .
-… Αλλά και για τη νίκη φαντάζομαι;
-Ναι ακριβώς… Πριν μπω στο γήπεδο εκείνο που πάντα ήθελα και για το οποίο πάλευα ήταν η νίκη. Αυτή θέλω και τώρα… Εκείνο που είναι σίγουρο, είναι ένα. Πως θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε στις εκλογές αυτές, να κερδίσει η ΝΔ, γιατί το αξίζει, Γιατί είναι κόμμα ευθύνης και γιατί μπορεί να βγάλει τον τόπο μας, από τα αδιέξοδα.
-Γιατί πρέπει ο έλληνας ψηφοφόρος να σε προτιμήσει;
-Για να πάμε την Ελλάδα μπροστά και πάντα με ειλικρινή διάθεση και όρεξη να προσφέρουμε για το καλό του συνόλου. Ως γονιός, ως αθλητής και ως επαγγελματίας καταλαβαίνω πως είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Κι αυτό είναι υπόθεση όλων μας.
Εγώ από τη μεριά μου, αν εκλεγώ, θα εξακολουθώ να είμαι κοντά στον αθλητισμό. Με οδηγό τις ευαισθησίες μου για τη νεολαία και το μέλλον της, θα παλέψω με νύχια και με δόντια, ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες προόδου για τα παιδιά μας. όπως επισης και για να δημιουργηθούν οι υποδομές που χρειάζεται η Ανατολική Αττική για να γίνει η ζωή όλων των ανθρώπων της καλύτερη. Έχω και τη θέληση και την εμπειρία, και φυσικά όρεξη και πάθος να βοηθήσω. Και για αυτό καλώ όλους όσοι πιστεύουν πως πρέπει να αλλάξει η κατάσταση στη χώρα μας, να έρθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν ΝΔ κι αν στο πρόσωπό μου, βλέπουν ένα μαχητή πως μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους, τότε θα τους πρότεινα να με επιλέξουν. Να είναι βέβαιοι πως την εμπιστοσύνη τους δεν θα την προδώσω ποτέ.