Ικανοποίησε η "πρώτη" χθεσινή συγκέντρωση

Χθες στα γραφεία της Ένωσης πραγματοποιήθηκε η «πρώτη» της Ένωσης. Η παρουσία μεγάλου αριθμού εκπροσώπων των ομάδων και κυρίως παραδοσιακών του χώρου, είναι γεγονός πως ικανοποίησε τον πρόεδρο του μεγαλύτερου ανεξάρτητου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της χώρας αλλα και της Ευρώπης Γιώργο Πλουσή. Πρόσωπα όπου μπορούσε κανείς να διαπιστώσει τη δίψα για μπάλα, αλλά και την επιθυμία τους να φανούν με συνέπεια στο πρώτο αυτό ραντεβού. Αφού λοιπόν ο πρόεδρος της ΄Ενωσης καλωσόρισε τα πρόσωπα που ηγούνται του διοικητικού σκέλους των ομάδων, και τους εξέφρασε την ικανοποίησή του, μπήκε κατ’ ευθείαν στο… «ψητό», που δεν είναι άλλο από την οριοθέτηση και των κανόνων της νέας χρονιάς. Έτσι το πρώτο θέμα που ανέλυσε και μίλησε με έμφαση ήταν το γηπεδικό και ειδικά «η έδρα». Διευκρίνισε πως στην ΄Ενωση και στο πρωτάθλημά της, δεν υπάρχουν έδρες, απλά η Επιτροπή, που είναι υπεύθυνη διευκολύνει κάποιες ομάδες, λόγω απόστασης, να διευκολύνονται με κάποια κοντινά γήπεδα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα τα υπολογίζουν ως έδρες. Αυτό, όπως και το πρόγραμμα θα το κρίνει – εγκρίνει η Ένωση. Το δεύτερο αφορούσε την παρουσία των εκπροσώπων κάθε Δευτέρα. Υπογράμμισε πως πέραν της ευθύνης να εκπροσωπούνται απαραιτήτως οι ομάδες, είπε, πως επιβάλλεται η παρουσία, διότι στη διάρκειά αυτών (συναντήσεων), αναλύονται διάφορα θέματα και δίνονται λύσεις σε πιθανά προβλήματα που ανακύπτουν, με συνέπεια να παρουσιάζεται το φαινόμενο, ομάδες να μην λαμβάνουν γνώση όλων όσα συζητούνται και μετά να δημιουργείται πρόβλημα. Γι αυτό καλό είναι οι ομάδες να ορίσουν έναν- δυο, ακόμη και τρεις εκπροσώπους, ώστε αυτό να γίνεται πιο εύκολα. Προσοχή στις αλλαγές των αγώνων. Από τη  στιγμή που θα εκδίδεται το πρόγραμμα, θα είναι πολύ δύσκολο να αναβληθεί κάποιος. Και τέλος οι αιτήσεις για τη νέα χρονιά θα γίνονται στα γραφεία της Ένωσης στην Ιππονίκου στο Ν Κόσμο και  πουθενά αλλού!

 

Θα τιμηθεί ο Γεωργουδέλης

Ένα πρόσωπο που πραγματικά στήριξε κι έβαλε πλάτη ώστε σήμερα η Ένωση να έχει αναγνωριστεί ως μια από τις πρωτοπόρες διοργανώσεις στο ποδόσφαιρο, ήταν και ο Τόλης Γεωργουδέλης. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πλουσής, αποκάλυψε, πως γι αυτό το λόγο και για πολλούς άλλους θα βραβευτεί ο προαναφερόμενος για την πολύτιμη προσφορά του στην Ένωση. Αναμφίβολα το ανεξάρτητο ποδόσφαιρο χάνει μια μεγάλη διαιτητική και όχι μόνον προσωπικότητα, που πάνω από 40 χρόνια προσέφερε τα μέγιστα στη διαιτησία, αλλά και στην οργάνωση της Ένωσης. Κι αυτό δεν ξεχνά κανείς. Έτσι όταν ο κ. Πλουσής ανέφερε για την βράβευση και την αποχώρησή του, είναι αλήθεια πως όλοι συγκινήθηκαν και δεν είχαν άδικο. Ήταν από εκείνα τα πρόσωπα που με την παρουσία του, κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να κερδίσει το σεβασμό όλων και να κάνει μόνον φίλους. Ήταν εκείνος που κράτησε τις ισορροπίες και πολλές φορές, με την καλοσύνη και το σωστό χειρισμό του, έσωσε αγώνες και απέτρεψε παιχνίδια να τιναχθούν στον αέρα. Παράλληλα όπως διευκρίνισε και ο πρόεδρος της Ένωσης, διακρίθηκε για την τιμιότητά του και την ειλικρίνειά του. Αναμφίβολα όλοι θα χάσουμε έναν φίλο, που στον καθένα μας, κάτι έδωσε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, αξίζει της περίστασης.

 

Ο Άννινος θα είναι ο νέος αρχιδιαιτητής

Κι ενώ ο Τόλης Γεωργουδέλης, αποχωρεί λόγω οικογενειακών προβλημάτων, με την Ένωση να του ετοιμάζει την ανάλογη τιμή, τη θέση του θα πάρει ο Πωλ  Άννινος. Ένα επίσης έμπιστο και κοινά αποδεκτό πρόσωπο, που οι γνώσεις του στο χώρο της διαιτησίας αλλά και του ποδοσφαίρου, η κοινή αποδοχή όλων, αλλά και η καλή του παρουσία μεχρι σήμερα, οδήγησαν την Επιτροπή στο να του δώσει τη θέση αυτή και μαζί με τον Αντώνη Τσιμουρη, θα είναι τα δυο πρόσωπα που θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν την Ένωση, στη θέση που της αξίζει, αλλά και με την εμπειρία τους, να καλύψουν αυτό το κενό που δημιουργήθηκε. Μάλιστα ήδη από χθες, η Ένωση και οι εκπρόσωποι πήραν μια πρώτη γεύση, με τις αλλαγές στους κανονισμούς διαιτησίας, με τον Άννινο, να παίρνει το λόγο που του έδωσε ο .κ. Πλουσής και να τους αναλύει έναν προς ένα. Μάλιστα με μεγάλη επιμέλεια μοιράστηκαν σε όλους φωτοτυπίες από τις αλλαγές!