Απόλλων Κυψέλης Κοκκαλάκης: Η κατάκτηση του πρωταθλήματος δικαίωσε την προσπάθειά μας

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως η φετινή χρονιά ήταν κομμένη και ραμμένη ακριβώς στα μέτρα του Απόλλωνα Κυψέλης. Μια ομάδα που κοσμεί το χώρο του ανεξάρτητου ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα του πρωταθλήματος της Ενωσης .  Από τις ομάδες που πραγματικά στη διαχρονική της πορεία κοίταξε πιο σπουδαία πράγματα από την αγωνιστική ετοιμότητα, όπως αυτό της οργάνωσης και του προγραμματισμού. Έδωσε πολύ μεγάλη έμφαση στις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ όλων  όσοι ενεπλάκησαν με τα κοινά της ομάδος. Με συνέπεια η αγωνιστική εικόνα, που ήταν μια απόρροια της όλης κατάστασης, να έρθει και να κουμπώσει την κατάλληλα στιγμή. Έτσι ο Απόλλωνας να αποτελεί πάντα και κάθε χρόνο πόλος έλξης αρκετών παικτών που ήθελαν να παίξουν μπάλα σε ένα περιβάλλον ήσυχο και χωρίς προβλήματα.  Φέτος και με δεδομένο πως το σύνολο των παικτών έδειξε  το απαιτούμενο πάθος, αλλά και κυρίως όλοι σαν μια γροθιά κυνήγησαν το αποτέλεσμα, στο τέλος βγήκαν κερδισμένοι και σήμερα όλοι πανηγυρίζουν  την μεγάλη κατάκτηση του πρωταθλήματος.  Μια κατάκτηση που είχε μέσα πολλές καλές αγωνιστικές στιγμές, «μάχες» κόντρα σε πολύ δυνατές και ανταγωνιστικές ομάδες και στο τέλος η δικαίωση που ήρθε ίσως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βέβαια σ’ αυτό το γεγονός, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αποχώρηση λόγω κορωνοίού της  Eurobank, ύστερα από εντολή των στελεχών της διοίκησης. Παρ΄όλα αυτά δεν μειώνεται η μεγάλη προσπάθεια που έγινε από όλους και κυρίως από τους ποδοσφαιριστές, που σε κάθε παιχνίδι έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό. Ένας απ’ αυτούς  είναι και ο κάπτεν της ομάδος, Φώτης Κοκκαλάκης. Θερμός υποστηρικτής όλων των προσπαθειών κι ένας από τους  πολλούς του Απόλλωνα που έχει βάλει πλάτη, ώστε η ομάδα να παραμείνει διαχρονικά σε δράση και όχι μόνον  αλλά και σήμερα που συμπληρώνει 40 χρόνια από ιδρύσεώς του,  να διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή.

-Πως αισθάνεσαι που φέτος στην ώρα των πρωταθλητών, θα πανηγυρίσετε τη μεγάλη κατάκτηση;

- Χαρά αλλά και δικαίωση.Ήταν μια χρονιά λίγο παράξενη και περίεργη, με όλα όσα συνέβησαν. Και άρα ως προς αυτό το κομμάτι, το οποίο το ξεπεράσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θεωρώ πως ήμασταν τυχεροί. 'Oμως περνώντας στα ρεαλιστικά γεγονότα, πιστεύω πως η ομάδα έδειξε τα πραγματικά θετικά αγωνιστικά στοιχεία κι αυτό θα πρέπει να κρατήσουμε στο τέλος. Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος , πάντα λειτουργεί θετικά στη ψυχολογία όλων, αλλά κυρίως στον συναισθηματικό μας κόσμο.  Ήταν χρονιά δημιουργική και άψογα σχεδιασμένη, σε όλους τους τομείς. Το ότι σε πολλά παιχνίδια δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια των αντιπάλων μας, δεν ήταν μια ευκαιριακή επιβράβευση, αλλά η  επιβεβαίωση όλων όσων κάναμε.  Εύχομαι σε όλους, να χαρούν μια τέτοια διάκριση, διότι πράγματι η αδρεναλίνη φθάνει στα ύψη.

- Ισχύει το γεγονός πως για να φτάσετε σ’ αυτή τη μεγάλη διάκριση, είχατε σχεδιάσει ένα πλάνο 5ετίας με ότι συνεπάγεται;

- Ναι ισχύει. Ο Απόλλωνας Κυψέλης, όσο κι αν αυτό φαίνεται λίγο υπερβολικό, μπορεί να είναι μια περείστικη ομάδα, όμως οι δομές του αγγίζουν τα όρια ομάδων που δραστηριοποιούνται στα επίσημα πρωταθλήματα. Και κάναμε το αυτονόητο. Δηλαδή να κάνουμε ένα πλάνο σε βάθος 5ετίας, όπου πάνω του δουλέψαμε με όρεξη και μεράκι, ώστε σήμερα να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Σ’ αυτή την προσπάθεια υπήρχαν πολλοί παράγοντες που μας οδήγησαν ώστε σήμερα λίγες αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, να είμαστε και μαθηματικά πρωταθλητές.

- Πιστεύεις πως το πρωτάθλημα της Ένωσης έχει γίνει ανταγωνιστικό τα τελευταία χρόνια;

- Ανυπερθέτως. Κάθε χρόνο αυξάνεται η ποιότητα και η καλή αγωνιστική του εικόνα. Το γεγονός πως συμμετέχουν όλο και νέες ομάδες, μας δίνει την ευκαιρία να ανεβάσουμε τον αγωνιστικό μας πήχη, ώστε να μπορέσουμε να τις ανταγωνιστούμε. Κάτι που εγινε και φέτος. Η Ένωση και ειδικότερα ο πρόεδρός της κ. Πλουσής, προσπαθεί κάθε χρόνο, να δυναμώνει την ανταγωνιστικότητα, δίνοντας την ευκαιρία σε νέες ομάδες να εισέλθουν και να συμμετάσχουν σε μια πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση.

- Το οικογενειακό κλίμα που επιζητούν όλοι είναι στοιχείο του   DNA του Απόλλωνα;

- Σωστή αυτή η παρατήρηση. Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχάσουμε , το ισχυρότερο φίλτρο που αποτελεί την κινητήρια δύναμη του Απόλλωνα και τον διατηρεί ζωντανό και δυνατό για 40 ολόκληρα χρόνια , είναι το γεγονός ότι η ομάδα ήταν και είναι πάντα μια οικογένεια που όλοι λειτουργούν και συμμετέχουν ισομερώς σε όλες τις υποχρεώσεις - δραστηριότητες του συλλόγου , αγκαλιάζοντας τον και βοηθώντας τον να είναι πάντα ανταγωνιστικός. Για αυτό ακριβώς τον λόγο , η φετινή επιτυχία ανήκει σε όλους όσους φόρεσαν την φανέλα του Απόλλων Κυψέλης όλα αυτά τα χρόνια , πάλεψαν δίπλα μας πλάι πλάι , ιδρωσαν , και βοήθησαν για να φτάσουμε εδώ σήμερα , ακόμα και σε εποχές δύσκολες για την ομάδα.

- Το ότι φέτος το ρόστερ ενισχύθηκε με την προσθήκη κάποιων έμπειρων και ποιοτικών παικτών, έπαιξε το δικό του ρόλο στην επίτευξη των στόχων σας;

- Βεβαίως κι αυτό ήθελα να το επισημάνω. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν , από την μια μεριά η , για μια πενταετία συνεχούς ανοδικής πορείας της ομάδας με συνεχόμενα πλασαρίσματα στην πρώτη πεντάδα της μεγάλης κατηγορίας , και από την άλλη οι σπουδαίες φετινές μεταγραφές που σε συνδυασμό με τον ήδη σταθερό κορμο που προϋπήρχε , δημιούργησαν ένα σύνολο ικανό να δώσει στον Απόλλωνα αυτό που κυνηγούσε τα τελευταία χρόνια . Ένα τίτλο...

- Που θα ήθελες να τον αφιερώσεις αυτόν τον τίτλο;

- Τον αφιερώνω σε όλα τα παιδιά, που όλα αυτά τα 40 χρόνια φόρεσαν τη φανέλα της ομάδος και δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, προσπάθησαν ώστε η ομάδα να παραμείνει  στο χώρο και  διαχρονικά ως ένας ποδοσφαιρικός φάρος να φωτίζει τις επόμενες γενιές των φίλων μας, που θα θελήσουν να έρθουν και να παίξουν μαζί μας μπάλα.