Η γκρίνια των μπαμπάδων έγινε αιτία δημιουργίας της ENE OPLON

Ο πατήρ  Στέφανος δεν είναι μόνον ένας απλός εκπρόσωπος της εκκλησίας, αλλά έχει καταφέρει με το δικό του μοναδικό τρόπο, να δημιουργήσει μια ομάδα που να παίζει μπάλα ενώ ταυτόχρονα, να μπορεί να προσφέρει και στο κοινωνικό σύνολο. Η αρχή έγινε από την παιδική ομάδα του κατηχητικού και στη συνέχεια απλώθηκε και στα ενδότερα των μπαμπάδων των μικρών, όταν οι τελευταίοι απαίτησαν τη δημιουργία μιας ομάδος που να αποτελείται από τους ίδιους! Και το ταξίδι ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια και σήμερα το ποδοσφαιρικό τρένο της Ενορίας έχει κάνει στάση στην Ένωση, όπου πλέον ήδη δοκιμάζει τις δυνάμεις της, αλλά και τις αντοχές της. Γι αυτό ακριβώς η κουβέντα μαζί με τον δημιουργό της ΕΝΕ OPLON, έχει πολύ μεγάλη αξία. Και η πρώτη ερώτηση είναι αυτονόητη και την περιμένουν όλοι…

-Πως ξεκίνησε αυτή η ιδέα;

«Η ομάδα δεν ξεκίνησε ως αντρικό, αφού όταν την ανέλαβα είχε μόνον πιτσιρίκια. Στη συνέχεια δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από κάποιους μπαμπάδες, οι οποίοι μου ζήτησαν να δημιουργήσω και μια ομάδα ανδρών, όπου θα συμμετείχαν ΚΑΙ αυτοί. Και κάπου εκεί ξεκινά το ταξίδι μας, αφού είχε προηγηθεί η παιδική ομάδα της Ενορίας μας (Αγ Δημήτριος των Οπλων). Ξεκίνησε αυτό το εγχείρημά μας περί τα τέλη του 2016 και αρχίσαμε να δίνουμε διάφορα παιχνίδια είτε με ομάδες ανεξάρτητες είτε με επίσημες. Στη συνέχεια αναζητήσαμε κάτι πιο προγραμματισμένο και μεθοδικό, με αποτέλεσμα ο δρόμος να μας οδηγήσει στο πρωτάθλημα της Ένωσης.Που πρέπει να ομολογήσω πως με έχει εντυπωσιάσει με την οργάνωσή της,τον παλμό αλλά και το ρυθμό που έχει. Και νάμαστε εδώ, πιστεύοντας πως έχουμε κάνει την καλύτερη επιλογή».

-Η διαχείριση των πατεράδων είναι μια υπόθεση εύκολη εν τέλει;

«Πιο ευκολότερη δεν γίνεται. Κάθε μέρα με εκπλήσσουν και κάθε μέρα, μου δίνουν κουράγιο να συνεχίσω το δύσκολο έργο που έχω μπροστά μου. Διότι όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι μόνον η ομάδα και το ποδόσφαιρο, αλλά και μια σειρά δράσεων. Άλλωστε το κλίμα είναι οικογενειακό και από την πρώτη στιγμή, όλοι όσοι έχουν ενταχθεί στην ομάδα μας, έχουν αποδεχθεί κάτι τέτοιο. Όλοι είναι ενορίτες κι αυτό από μόνο του κάνει πιο εύκολη την υπόθεση αυτή. Βεβαίως υπάρχουν και κάποιες φωνές που κατά τη διάρκεια του αγώνα, ξεφεύγουν, αλλά αυτόματα με τις παραινέσεις μας, επιστρέφουν στην κανονικότητα».

-Φαντάζομαι πως ο κορονοϊός σας έπληξε ως σύνολο αλλά και ως άτομα;

«Ακριβώς διότι, η ομάδα μας, όπως προείπα, είναι καινούργια και συγκυριακά συνέπεσε με τα χρόνια του κορονοϊού. Το κλείσιμο και η καραντίνα, όπως όλους τους ανθρώπους τους άλλαξε τη ζωή. Πολλοί ήταν εκείνοι που καθημερινά επικοινωνούσαν μαζί μου, και ζητούσαν να μάθουν το χρόνο της επιστροφής στα γήπεδα. Αυτό δείχνει το μεγάλο τους πάθος για το ποδόσφαιρο αλλά και για τον αθλητισμό».

-Για σας το ποδόσφαιρο είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας και εκτόνωσης;

«Από μόνο του το ποδόσφαιρο, μεταξύ των στοιχείων που διαθέτει είναι ΚΑΙ αυτά. Γι αυτό ακριβώς το λόγο, προσπαθούμε να μην πιέζουμε καταστάσεις ούτε να επιζητούμε αποτελέσματα, αλλά εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να έρχονται όλοι και να συμμετέχουν στις δράσεις της ομάδος».

-Υπάρχουν κι άλλες δράσεις;

«Μα φυσικά. Η ομάδα δημιουργήθηκε από ενορίτες που έχουν αναπτυγμένο κυρίως το αίσθημα της προσφοράς. Για παράδειγμα όλοι μαζί συμμετέχουμε στις ενοριακές δράσεις, πανήγυρης, συνοδεία εικόνων, λειψάνων αγίων κλπ. Και ότι άλλο τους ζητηθεί και θα πρέπει να ομολογήσω, πως η προθυμία και η συμμετοχή μας είναι μεγάλη, αποσπώντας δίκαια τα θετικά σχόλια της κοινότητας.

-Ποιος είναι ο στόχος σας;

«Πρωτίστως ο αθλητισμός. Εκείνο που επιζητούμε ο λίγος έστω ελεύθερος χρόνος να πηγαίνει στην άθληση του σώματος αλλά και της ψυχής. Γι αυτό επιμένω και πιέζω θα έλεγα κατά κάποιον τρόπο όλους, να έχουν ενεργή συμμετοχή και να δίνουν το παρών σε όλα τα παιχνίδια».

-Βοήθεια υπάρχει;

«Η αλήθεια είναι πως χωρίς αυτή, δεν θα μπορούσε να σταθεί η ομάδα. Πολλοί είναι αυτοί που απλώνουν το χέρι τους και μας βοηθούν όταν τους ζητήσουμε βοήθεια. Mεταξύ αυτών και πολύ κοντά μας βρίσκεται η διοίκηση της Άμιλλας Περιστερίου, που είναι αλήθεια πως μας έχει καταπλήξει με την προσφορά της και με την ευκαιρία αυτή τους ευχαριστώ όλους, για ότι κάνουν.

-Παρότι πολύ νωρίς ακόμη, για πείτε μου και δυο κουβέντες για το πρωτάθλημα της Ένωσης;

«Σωστά το λέτε. Αν και νωρίς, εκείνο που έχουμε εισπράξει είναι πως πρόκειται για μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη και στο αγωνιστικό! Υπάρχουν ομάδες, που κάλλιστα θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ακόμη και στα επίσημα πρωταθλήματα. Πιστεύω η ομάδα μας παιχνίδι με το παιχνίδι θα παρουσιάζεται ακόμη καλύτερη και θεωρώ πως σε λίγο καιρό θα έχουμε αποκτήσει τον σεβασμό που θέλουμε. Είναι μια διοργάνωση άριστα δομημένη αλλά και λειτουργική που δίνει την ευκαιρία σε όλους να παίξουν ποδόσφαιρο και να το ευχαριστιούνται».